Английският Борнемут все пак реши да назначи Гари О’Нийл за постоянен мениджър, като му даде договор за година и половина с опция за още 12 месеца. 

Досега той бе временен наставник на Черешките, които пое, след като клубът уволни Скорт Паркър в края на август и в интерес на истината не се справи никак лошо. 

В 12 мача под ръководството на О’Нийл Борнемут записа 4 победи, 4 равенства и 4 загуби, като понастоящем се намира на 14-о място, на 3 точки от зоната на изпадащите. 

В началото на месеца се появи информация, че О’Нийл няма да получи постоянен договор и е имало разговори с Марсело Биелса за позицията, но впоследствие в крайна сметка до промяна не се стигна.  

„Гари свърши отлична работа като временен наставник и ние сме доволни, че вече ще води отбора за постоянно. Той си заслужи това и наистина ни впечатли със своето поведение и работа” изпълнителният директор на клуба Нийл Блейк. 

Под ръководството на О’Нийл Борнемут се подобри и в нападение, и в защита като в последните си 4 мача реализира цели 12 гола и запази 3 сухи мрежи в тях.